Rettighedsskole

Paradisbakkeskolen er certificeret Rettighedsskole.

At være en Rettighedsskole betyder, at hele skolen aktivt arbejder for mere demokrati og medbestemmelse, og derved en bedre trivsel for alle.

På skolen er der nedsat et Rettighedsråd, der består af en elev fra hver årgang, to elevrådsrepræsentanter og to koordinatorer (lærere). Rettighedsrådet har taget et kæmpe ansvar, og holdt møder, taget til FN-byen i København 3 gange, har igangsat en lokumsdigtkonkurrence, har fået alle klasser til at lave baseline, tryghedsundersøgelser, klassechartre, arbejdet med Børnekonventionen, lavet arrangementer for og med alle, og de har planlagt en demokratidag hvor eleverne selv underviste ud fra de pædagogiske metoder, de gerne ville undervises efter i dagligdagen, hvor Borgmesteren kom og deltog.

Det at være Rettighedsskole, gør at eleverne lærer vigtigheden af at være et fællesskab, og at sammenhold, tolerance og forståelse af forskellighed gør stærk.

Alle på skolen har taget ansvar, hvilket har betydet, at vi nu har en endnu bedre skole.

Jeg ser frem til de kommende års skole som Rettighedsskole.

Pia Tofte